Florens.se / Intressanta platser i Florens

Intressanta platser i Florens

Här listar vi intressanta platser i Florens.

Intressanta platser i Florens


Bara att gå omkring i Florens är en resa i sig och varje landmärke blir en unik upplevelse. Du kan få en underbar vistelse i Florens bara genom att strosa runt och upptäcka staden minut för minut, men det finns dock vissa platser du bara måste se innan du beger dig hemåt igen.


Piazza della Signoria

Florens största torg eller piazza heter Piazza della Signoria och är formad som ett L. Den ligger framför Palazzo Vecchio som är stadens stadshus. Här har mycket av historien tagit plats ända sedan tidig medeltid och idag är det en stor mötesplats för både turister och florentinarna själva. Tittar man tillbaka i tiden har både uppror, politiska möten samt avrättningar ägt rum här.

På torget står Michelangelos David-staty ståtligt uppställd framför platsens alla kaféer och restauranger som poppat upp utmed gatukanterna. Och man tar gärna en promenad förbi de många skulpturerna vid utomhusgalleriet, gjorda av Cellini eller Bandinelli. Det är hög puls på detta torg och alltid lika intressant att komma hit, oavsett när på dagen eller året.


Ponte Vecchio

Denna bro är nästan lika berömd som Suckarnas bro i Venedig. Men här kan du istället hitta guld, guld och åter guld. Massvis av små guldbutiker öppnar upp när morgonen övergår i förmiddag och bara att se husen som ser ut att tippa över längs med bron, är en sevärdhet i sig.

Ponte Vecchio är den äldsta segmentvalvbron i Europa och härstammar från medeltiden. Till följd av allt guld i butikerna, kallas bron också för Florens gyllene bro.


Basilica di Santa Croce

Den mest intressanta kyrkan att besöka, förutom Duomo-katedralen heter Basilica di Santa Croce och byggdes på 1200-talet. Här ligger Michelangelo, Machiavelli och Galileo begravda och du kan även se konstverk av Donatello och Cimabue här.

Ett besök i denna kyrka som är huvudfäste för franciskanerna och den välkända Franciskanerorden, är verkligen ett måste för kulturintresserade själar.


Villa Bardini

Om det är lugn och ro du vill ha för en stund, så ska du bege dig till Villa Bardini på andra sidan om Arnofloden. På kullen bredvid Piazzale Michelangelo ligger en fantastisk park med både grönska, vackra blommor och underbar gammal arkitektur.

Här kryllar det heller inte av folk som det ofta gör på andra utsiktsplatser eller parker i Florens. Du kan alltid finna en liten oas dit turisterna inte riktigt har hittat ännu och detta är en av dem.


Mercato centrale

Om det är mat du är ute efter, så ska du bege dig till saluhallen Mercato Centrale. Denna matmarknad har lika mycket historia bakom sig som den har råvaror. Den började på 1870-talet och har utvecklats ordentligt sedan dess.

Här får du verkligen ta del av italiensk mat när den är som godast och man har även blandat in lite intressant arkitektur på det övre planet. Här kan du både shoppa godsaker, strosa omkring eller äta lunch.

Florens är en bra stad att promenera i och det tar bara 30 minuter att korsa stadskärnan. Så ta med dig ett par bra skor eller köp några snygga på plats och vandra runt och upptäck Florens alla hörn och kanter.


Att göra i Florens

Att göra i Florens


Florens är en charmig, romantisk stad som verkligen andas historia. De flesta reser dit på sommaren, men staden passar utmärkt som resmål året runt.
Fakta om Florens

Fakta om Florens


Florens är en stad i mellersta Italien med cirka 380 000 invånare. Den ligger på ömse sidor om floden Arno på en stor slätt vid foten av bergskedjan Apenninerna.
Florens intressanta platser

Florens intressanta platser


Bara att gå omkring i Florens är en resa i sig och varje landmärke blir en unik upplevelse. Du kan få en underbar vistelse i Florens bara genom att strosa runt och upptäcka staden minut för minut, men det finns dock vissa platser du bara måste se innan du beger dig hemåt igen.
Sevärdheter i Florens

Florens sevärdheter


Har du aldrig varit i Florens och funderar på att åka dit? Eller är detta en av dina favoritstäder som du vill upptäcka på nytt? Då kan du läsa om stadens viktigaste sevärdheter här. Även om du redan sett dem tidigare, är varje besök i Florens en ny upptäckt som kommer att berika dig ännu mer.
Shopping i Florens

Shopping i Florens


När du besöker Florens bör du inte missa chansen att ägna en dag eller två åt shopping. Italien är alltid ett bra alternativ för den som gillar mode och design. I staden finns massvis av märkesbutiker och även lokala designers som säljer produkter av riktigt hög kvalitet.
Hotell i Florens

Hotell i Florens


Florens är till ytan en ganska liten stad. Med ett bra hotell i centralt läge finns en stor del av alla de bästa sevärdheterna på ett mycket bekvämt avstånd.