Florens.se / Shopping i Florens

Shopping i Florens

Här listar vi intressanta sevärdheter i Florens.

Shopping i Florens


När du besöker Florens bör du inte missa chansen att ägna en dag eller två åt shopping. Italien är alltid ett bra alternativ för den som gillar mode och design. I staden finns massvis av märkesbutiker och även lokala designers som säljer produkter av riktigt hög kvalitet.


Bästa platserna för shopping

En av de populäraste och lyxigaste shoppinggatorna heter Via dei Tornabuoni. Där hittar du butiker med varor från de stora italienska modehusen som Armani, Gucci och Cavalli. Att bara titta i skyltfönstren kan vara ett rent nöje.

Tänk på att priserna ofta är höga, åtminstone när det gäller produkter ur de senaste kollektionerna. Samtidigt finns fortfarande chansen att fynda för den som har lite tålamod.

Området kring bron Ponte Vecchio är ett utmärkt val för den som letar efter smycken. Juvelerarbutikerna ligger tätt och de erbjuder otaliga kreationer i guld och silver. En gång i tiden var guld riktigt billigt i Florens, men nuförtiden är priset mer marknadsmässigt.

Faktum är att just runt den berömda bron över floden Arno är ofta priserna något högre än vanligt. Förutom smycken finns många butiker som säljer souvenirer i form av statyer, tavlor, maskeradmasker etc. Vill du göra ett fynd måste du vara beredd på att pruta.

I Florens centrum finns flera stora varuhus och köpcenter. Två tips är La Rinascente och Coin. De stora varuhusen är perfekta för att köpa parfymer, heminredning, skor och annat du gärna tar med dig hem från Italien.

Glöm heller inte att köpa vin när du shoppar i Florens. Lokala viner finns i princip överallt och de håller nästan alltid god kvalitet. Rödvinerna från Toscana är beryktade för sin goda smak. Vissa menar att det är ett av världens bästa vindistrikt.


Marknader i Florens

Staden är smockfull av olika marknader. Mest populär bland turister är den väldigt stora marknaden San Lorenzo som ligger väldigt nära de historiska kvarteren med alla sevärdheter. Vad erbjuds på denna marknad? Framför allt kan du hitta bra produkter i läder och skinn, till exempel väskor, jackor och bälten.

Det finns också gott om trendiga jeans och scarfar. Vill du få bra priser måste du återigen vara beredd på att pruta. För oss svenskar brukar det inte falla sig så naturligt, men utgångspriset är ofta mycket högre än vad försäljaren är beredd att acceptera.

Loppmarknaden i närheten av Piazza Santa Croce är inte dum för turister som är ute efter mindre antikviteter. Den brukar arrangeras sista söndagen varje månad, förutom i juli. Annars är det bäst att besöka Via Maggio för antikviteter. Vissa föremål har hundratals år på nacken och kan till och med datera ända tillbaka till 1500-talet.


Generella shoppingtips för Florens

Vanligtvis öppnar butikerna runt 09:00. Sedan stänger de vid 13:00, öppnar igen runt 15:30 för att sedan stänga för dagen runt 19:30. För stora köpcentrum och varuhus gäller att de oftast öppnar tidigare och stänger något senare.

Är syftet med resan till Florens i huvudsak shopping kan du se till att åka i januari eller juli. Då brukar det pågå större reor i Italien. Letar du efter märkesvaror till billigare priser än i centrum är ett tips att bege dig lite utanför staden. Märken som Gucci och Prada har outlets som säljer till lägre priser än i de centrala modebutikerna.


Att göra i Florens

Att göra i Florens


Florens är en charmig, romantisk stad som verkligen andas historia. De flesta reser dit på sommaren, men staden passar utmärkt som resmål året runt.
Fakta om Florens

Fakta om Florens


Florens är en stad i mellersta Italien med cirka 380 000 invånare. Den ligger på ömse sidor om floden Arno på en stor slätt vid foten av bergskedjan Apenninerna.
Florens intressanta platser

Florens intressanta platser


Bara att gå omkring i Florens är en resa i sig och varje landmärke blir en unik upplevelse. Du kan få en underbar vistelse i Florens bara genom att strosa runt och upptäcka staden minut för minut, men det finns dock vissa platser du bara måste se innan du beger dig hemåt igen.
Sevärdheter i Florens

Florens sevärdheter


Har du aldrig varit i Florens och funderar på att åka dit? Eller är detta en av dina favoritstäder som du vill upptäcka på nytt? Då kan du läsa om stadens viktigaste sevärdheter här. Även om du redan sett dem tidigare, är varje besök i Florens en ny upptäckt som kommer att berika dig ännu mer.
Shopping i Florens

Shopping i Florens


När du besöker Florens bör du inte missa chansen att ägna en dag eller två åt shopping. Italien är alltid ett bra alternativ för den som gillar mode och design. I staden finns massvis av märkesbutiker och även lokala designers som säljer produkter av riktigt hög kvalitet.
Hotell i Florens

Hotell i Florens


Florens är till ytan en ganska liten stad. Med ett bra hotell i centralt läge finns en stor del av alla de bästa sevärdheterna på ett mycket bekvämt avstånd.